Een overlijden in eigen familie of vriendenkring vroeg of laat worden we er mee geconfronteerd. Misschien gaat het om een plotse dood,betreft het een zelfgekozen dood of kwam de dood als een bevrijding na jaren strijden tegen alle pijn en lijden. Hoe dan ook een overlijden brengt je emotioneel uit evenwicht. Je hebt verdriet,komt in opstand, voelt berusting of pijnlijk en snijdend gemis,je vraagt je af hoe je op passende wijze afscheid kunt nemen.

Er moet zoveel beslist en geregeld worden op dit moeilijk moment en op korte tijd.
Daarom willen wij u hierin helpen om u zoveel mogelijk te begeleiden om op een persoonlijke manier waardig afscheid te kunnen nemen.

Sinds 2001 hebben wij het funerarium in de Nieuwe Kalsijde in Langemark overgenomen en gaandeweg hebben wij onze diensten uitgebreid en proberen wij deze voortdurend te optimaliseren om de nabestaanden een zo goed mogelijke service te verlenen. Hierbij besloten we in 2010 om een stap verder te gaan en een nieuw rouwcenter met aula te bouwen, sinds 8 juni 2017 zijn we dan ook van start gegaan in ons nieuw rouwcenter dat gelegen is in de Hooyaardstraat 23a in Langemark (naast fietspad Boezinge - Kortemark)
Wij begeleiden uitvaarten, met aansluitend een begrafenis of crematie in alle cultuur – en geloofsovertuigingen zodat u op uw eigen bijzondere wijze afscheid kunt nemen. Wat Uw wensen zijn, dat vinden wij belangrijk.

Een overlijden komt meestal onverwacht, zelfs al voel je het aankomen, er zijn heel wat formaliteiten die moeten vervuld worden, daarom is het een hele geruststelling dat wij u behulpzaam zijn in deze administratieve rompslomp die bij een sterfgeval komt te kijken.

Wij staan in voor
- aangifte van overlijden op de burgerlijke stand
- overbrenging en opbaren van de overledene
- het opstellen van de rouwbrief, rouwgedachtenissen en/of berichten in de krant
- rouwbegeleiding, kerk, kerkhof, crematorium, aula enz...
- opstellen en voorgaan dienst in aula
- keuze bloemen, rouwkransen, gedenkplaten, urnen enz...
- enz.

Na de aangifte van een overlijden worden uittreksels uit de overlijdensakte afgeleverd.
Wij bezorgen deze aan de familie, deze uittreksels zijn bestemd voor verschillende instanties.
Wij stellen u een praktische folder ter beschikking waarin de volledige administratieve afhandeling van een overlijden beschreven staat.

- Bank en Post
- Verzekeringen
- Pensioenen
- Huur
- Werkverlet
- Ziekenfonds
- Ontvanger der Registratie of notaris
- Nutsvoorzieningen
- Abonnementen
- enz.

site by sertocom